Rapport från Hösträffen 27 – 29 augusti 2021
Då vi även detta år blev tvingade att ställa in vårträffen p.g.a. pandemin så flyttades årsmötet till denna höstträff i stället. Träffen genomfördes på Alfta Camping.
20 st. ekipage + två par inhysta på hotell/gästgiveri, samt ett par med bostadsort bara 200 m från campingen.
Under fredagen genomfördes den ordinarie inkörningen med efterföljande allmänt mingel. Därefter blev det gemensam middag då klubben bjöd på Tacos. Utomhus givetvis, då vädrets makter stod på vår sida. Det såldes även löpande en hel del lotter. Efter middag genomfördes en lagtävling med diverse lätta och svåra uppgifter. (inte alla lag hittade samtliga stationer 😊 ) Kvällen fortsatte i trevligt samkväm.
På lördag förmiddag fick de som ville med egen transport ta sig ett par kilometer bort för att besöka OL-Anders gård med emigrantmuseum samt Hälge utställning.
Lunch bjöd klubben på bestående av grillade hamburgare, som intogs på grillplatsen på campingen.
Sedvanliga årsmötesförhandlingar genomfördes på eftermiddagen.
Kvällens middag bestod av knytis. Därefter dragning av inköpta lotter med ett dignande prisbord, samt prisutdelning efter lagtävlingen. Då vi hade ett hyfsat väder hela helgen kunde all aktivitet genomföras utomhus.
Träffen avslutades på söndagen med kaffe och bulle. Sedan det vanligt tråkiga ihop plock och hemfärd. Men vi var några entusiaster som stannade några dygn extra på denna fina camping (pensionärer) 😊
Benka Holm, Viksberg Ordförande
Rapport från Höstträffen 11–13 september 2020
Då den inplanerade vårträffen ställdes in p.g.a. Covid-19, blev det en vår/höstträff med årsmötet i stället. Platsen för denna träff var vid Bygdegården i Vika utanför Falun. 15 st. ekipagefamiljer var representerade.
Efter inkörning och mingel på fredagseftermiddagen så fortsatte kvällen med gemensam middag inomhus med en superb mat brassad av vår egen kock Stefan. Efter intagande av mat fortsatte vi med sedvanlig lotteriförsäljning och prisutdelning. Kvällen fortsatte i riktigt trevlig Polar-gemenskap med mycket diskussioner och skratt.
På lördagens agenda stod ett besök till Saluhallen Visthusboden i Stora Skedvi, där även det berömda Skävebrödet (f.d. Vikabröd) bakas. Eftermiddagen inleddes med det något försenade årsmötet. Efter mötet bjöd klubben på grillade hamburgare med tillbehör. Därefter tipspromenad och spontanmingel. Kvällen avslutades med knytismiddag inomhus och fortsatt en trevlig kväll med mycket skratt.
Efter en mycket trevlig helg och hyffsad tur med vädret avslutades träffen med kaffe och kanelbulle som klubben bjöd på. Sedan var det bara att plocka ihop och ge oss iväg hemåt igen.
Tack alla trevliga Polare för en jättefin helg. Hoppas vi ses till vårträffen och förhoppningsvis ännu fler ekipage.
Benka Holm (nyvald ordförande)
Rapport från vårträff med årsmöte 17 – 19/5 2019
20/5 publicerades här Rapport från vårträffen 2019
Rapport från höstträffen 31/8 – 2/9 2018
Den här gången hamnade vi i Kapellskär och närmare bestämt Caravan Clubs Camping. Träffen hade avsikten att vi skulle ”bara vara”. Det fanns inget studiebesök, inget möte, ingen planerad grillning, inget långbord! Tråkigt kanske någon tänker som inte var med. Men vi som var på plats säger inte att det var tråkigt, tvärt om, jag har nog aldrig haft så trevligt och roligt. Vi fick umgås på ett annat och avslappnat sätt. Visst hade det blivit ett spontant långbord på fredagskvällen om inte ett litet regn drog in över campingen lagom till middagsdags. Men i stället var campingvärden så generös att de öppnade puben särskilt för oss mellan 20.00 och 23.00 på fredagskvällen. Där blev det mangrann uppslutning medan Calle och Benka krängde lite lotter. Inkomsterna från lotteriet finansierade busstransfern på lördagen mellan campingen och Vikingterminalen Tur och Retur.
13.45 på lördagen samlades alla finklädda på vändplanen för att invänta bussen som skulle ta os till hamnen. Nu skulle vi ta oss utomlands, ända till Mariehamn med Viking Lines Rosella. Där väntade ett tomt dansgolv (som snabbt fylldes med folk) och en välfylld bar (som snabbt tömdes) när vi klev ombord. Några av oss fick lust att känna på glidet på dansbanan och känna kroppen spritta till i några rocken roll låtar. Många passade naturligtvis på att handla i taxfreebutiken också. När båten vände hemåt i Mariehamn hade vi ett bord dukat för alla oss 39 som var med, eftersom alla nu var hungriga smakade maten extra bra. Stämningen vid borden var glädjefylld och alla deltagare hade mungiporna i läge tio i två, och skratten ekade över restaurangen.
Resan gick fort och strax var vi i hamn igen, bussen tog oss snabbt tillbaka till campingen. Nu hade campingen en ordinarie pubkväll som lagom öppnade när vi var tillbaka. De flesta av oss samlades där för att summera dagen och fortsätta umgås.
10.00 på söndag förmiddag samlades gänget för att tacka varandra för trevligt umgänge och önska varandra skön vinter. Många hade lång väg att köra hem, den längsta resan gick till Alnön utanför Sundsvall. Vi tackar speciellt de tre nya ekipagen som var med för första gången, ni vet själva vilka ni är, är säker på att vi ser er även på nästa träff, som planeras till Maj 2019. (Publicerat 2018-09-04)
Arne Classon Ordförande
Rapport från Polarklubbarnas Nordiska träff 2018.
Den 18 -22 Juli arrangerades den Nordiska träffen. Träffen arrangeras vart annat år och i år var det den svenska klubben Polar Club West som stod som arrangörer. Platsen var förlagd till Ullared. Som vanligt är det spännande att åka mot träffen. Avresa från respektive hem sker flera dagar i förväg och resenärerna har kontakt med varandra vi Facebook. Detta för att se var var och en väljer att campa på vägen mot målet. Vissa valde att träffas på en och samma camping för bad och andra trevligheter innan det blev bestämt att Klubb Nord och Mitt skulle samlas gemensamt vid infarten till Ullared för att kunna köra in på ”festivalområdet” i en gemensam karavan, kanske borde det stavas caravan….!
Träffen som detta år hade lite tema av mat, gjorde det lätt för oss gäster i och med att vi blev serverade såväl frukost som lättare lunch och middagar. Men naturligtvis blev det även tillfällen till sedvanliga långbord i värmen. Eftersom vi befann oss på gångavstånd till byns stora attraktion så passade naturligtvis många även på att besöka denna populära byggnad. På torsdagen arrangerades en bussutflykt till bland annat Kvibille Ost. Eftersom ”redaktören” av denna rapport inte deltog i just detta så kan jag tyvärr inte beskriva vad som hände, men ostlukten på mejeriet kan jag göra mig en föreställning om, usch!
För två år sedan när träffen var i södra Danmark stod termometern på över 30 grader vilket vi trodde då att det får vi aldrig uppleva igen. Men vad händer? Jo termometern visade minst lika höga siffror så traditionen som startade i Danmark, nämligen vattenkriget mellan barnen snabbt smittade av sig till de flesta vuxna, också fortsatte på Ullaredsträffen efter två års vapenvila. Alla som fick en spann kallt vatten kastad över sig tyckte åtminstone efter en stund att det var skönt. Nu har det blivit en tradition med vattenkrig så det är bara att hoppas att det blir varmt även om två år då vi själva ska stå som arrangör för träffen.
Fredagskvällens gemensamma middag avlöstes av ortens eminenta duo som spelade gungande dansmusik resten av kvällen. På träffen brukar det även vara lite tävlingar mellan länderna eller klubbarna, så på lördagen blev det tävling mellan klubbarna. Grenarna bestod i att kasta boll i hink, kasta cykeldäck över pinnar, stövelkastning med mera, med mera, alltså inga OS-grenar. Grenarna passade vårt lag perfekt så det blev Polar Club Mitt som sopade banan med de andra klubbarna. På kvällens prisutdelning fick lagets fem deltagare stolta ta emot förstapriset. Stort tack till arrangörerna som ordnat ett helt fantastiskt lotteriprisbord, jag har aldrig sett ett sådan dignande prisbord med dyra fina saker.
Tiden går fort när man har kul heter det, och det kan jag också intyga. Det stod inte på förrän det var söndag morgon och dags att packa ihop och dra sig de 50 milen hem igen. Klockan 11.00 halades Polarflaggan som vajat över oss hela tiden och mötet ansåg som avslutat.
Stort tack till Polar Club West för arrangemanget och välkommen till Polar Club Mitt den 24 – 28 Juli 2020. Då står vi själva för arrangemanget och platsen är i Borlänge. (Publicerat 2018-08-02)
Arne Classon Ordförande
Rapport från vårträff 2018.
Sista helgen i maj avverkades såväl träffen som klubbens tredje årsmöte. Platsen var Löts camping strax utanför Strängnäs. Två av våra medlemsfamiljer är långliggare där så de tog åt sig att vara platsvärdar för träffen. Tack för det Haavisto och Sellén/Stork. Som vanlig verkar det som deltagarna riktigt längtar till träffen. När undertecknad körde in på området ca 16.00 på fredag em visade det sig att vi var sist på plats! En del hade kommit redan på torsdagen. Men å andra sidan hade vi ju inte träffats på hela långa vintern. Så det blev ett kärt återseende för många av oss. Men också jättekul då det var ett helt gäng med, får jag säga nya, men i alla fall första gången de var med. Inte sista hoppas vi.
Vädret var ju helt fantastiskt hela helgen. Så det blev helt naturligt att duka långbord till fredag kväll. För en gångs skull var det inget program för lördag förmiddag utan det var upp till var och en att utforska begivenheterna runt Strängnäs och Mariefred bl.a. Programmet för träffen sade att till lunch skulle det grillas korv. Nu var det väl så varmt så det hade varit bättre med en tunna med iste i stället. Halv tre på em samlades gänget i campingens jättefina lokal för fika och strax därefter årsmötet. Det var skönt att sitta inomhus i skuggan en stund. Årsmötet avlöpte snabbt och smidigt, alla val röstades igenom enligt valberedningens förslag. Styrelsen utökades med en suppleant. Hela styrelsen finns representerad på annan plats här på webbsidan.
Även på lördagskvällen kom grillarna fram och långbordet byggdes upp. Värdparen hade en överraskning till kvällen. Det ordnades med ett proffsigt musikquis med Polartema. Det var uppskattat. Men konstigt nog var det en gäst med husbil som vann….! Månne det kan ha varit en gammal Polarägare trots allt!
Nåväl söndagen kom och tråkigt nog måste vi skiljas åt och dra iväg åt olika väderstreck, men innan så serverades det kaffe och kanelbulle, så vi fick möjlighet och tacka varandra för en trevlig helg. Nu ser vi fram mot nästa träff som sker den 31/8 – 2/9 på Kapellskärs CC-Camping där vi ger oss ut på en skön kryssning. (Publicerad 2018-05-30)
Arne C Ordf.
Reportage från höstträffen 2017
Helgen 25 – 27 Augusti arrangerades årets andra träff. Platsen blev återigen Österbybruks Camping i Uppland. Detta med anledning av önskemål från flera som var med på samma plats under förra årets höstträff. Det är verkligen ett fint ställe, så ni som inte varit där, er rekommenderar jag att ni ska ta en egen campinghelg på plats och njuta.
10 ekipage hörsammade inbjudan denna gång, alla var på plats och skruvat ner stödbenen, utom ett ekipage, när fredagskvällens middag skulle intas. Ekipage som inte skruvade ner stödbenen var en Polar Grizzly. Grizzlyns husse och matte sågs trots detta inta den sedvanliga stödbensölen och gjorde oss övriga sällskap. Som vanlig är dessa träffar ett utomordentligt forum för att öka på förrådet av nya vänner och historier. Middagen intogs gemensamt i en för ändamålet mycket trevlig lokal.
Under Lördagen var en stund avsatt för studiebesök ”på byn”. Efter en kort promenad så samlades alla utanför porten på Österbybruks Herrgård där guiden väntade på att få berätta såväl sanningar som skrönor från brukets historia. Herrgården färdigställdes medan familjen Grill ägde bruket, jag kommer inte ihåg när det började byggas. Arkitekter var i varje fall Elias Kessel och Eric Palmstedt. Från 1801 fram till sin död 1856 residerade P A Tamm här. Under åren 1917-1932 bodde konstnären Bruno Liljefors med familj på herrgården. Idag ägs och förvaltas herrgården med omgivning av Stiftelsen Österbybruks Herrgård. I Herrgårdens källare ordnas spökvandringar, men dit vågade vi oss inte.
Lördagseftermiddagen slappades det på vissa håll. Stefan hade ordnat en trevlig tipspromenad som fick upp de slappande på benen igen. Andra ägnade sig åt tävlingar/spel eller om en del vill kalla det för lek, så varför inte det är upp till deltagaren att avgöra. För mig var det ingen lek utan Tävling med stort T! Det var ju bara att kasta omkull en pinne med en 4 på så var segern i hamn, gud så enkelt det var…….!
Kvällens middag intogs återigen i det rum med kök vi fått oss tilldelat. Under helgen har det sålts lotter och förutom att njuta av medhavd mat och dryck skulle nu också prisutdelning för tipspromenaden och lottdragningen ske. Spännande. Med så många priser så tror jag att alla fick pris. Var det någon som inte fick gå fram till prisbordet under kvällen så sträck upp en hand nu. Du måste förmodligen ha bättre tur nästa gång! Nåväl kvällen led mot sitt slut och vi alla som var där träffade nya vänner, och ni som var med för första gången tack för att ni kom, och vi vill träffa er igen. (Publicerat 2017-10-11)
Arne Clason er Ordförande
Reportage från vårträffen 12 – 14 Maj 2017 i Färila
Ett stor tack går till familjen Susanne Skeppar-Ljungkvist samt Björn och Barbro Skeppar för ert jobb med att få till ett fint arrangemang. Till och med sol och lite värme under lördagen lyckades ni att trolla fram i en annars ovanlig kall helg.
Träffen innebar nytt rekord i deltagande familjer. 17 vagnar och ett par som hyrde stuga, varav flera som deltog för första gången. Ni hörsammade alltså mitt upprop i samband med inbjudan, nämligen att jag ville se ett nytt deltagarrekord, ni gjorde mig INTE besviken då det tidigare rekordet låg på 11 vagnar. Bra jobbat alla. Men visst är det något speciellt med Polarandan? Inkörningen var från 12.00 på fredag, men redan på torsdag kväll var det hela 7 vagnar på plats! Visst finns det ett stort behov av att träffas oss Polare emellan, det visar väl detta att alla är ivriga att inte missa något.
C.a. 19.00 på fredagen parkerade sista vagnen och grindarna till Färila Idrottspark stängdes. Därefter vidtog knytkalaset i partytältet som restes tidigare under dagen. Efter en presentationsrunda vidtog lottförsäljning med superfina vinster. Vill här passa på att tacka alla sponsorer som bidragit med vinsterna, bl. a. var det Momby Husvagnar i Storvik, Lindgrens bil på Värmdö, ICA-Åsen Ljusdal, SoliferPolar, Mirja Kankkala, Anita Wallin, Carl-Magnus Carlsson med flera, med flera. Ett stort tack till er!
Lördag förmiddag var det dags för utflykt till Färila hembygdsgård där vi fick en guidad tur och se på när det bakades tunnbröd. Tror att allt tunnbröd köptes upp av ortens tillfälliga Polare. Hemma på campingen grillades det till lunch Färilakorv, som visade sig vara väldigt speciell, i varje fall vissa enskilda korvar…..! Till eftermiddagsfikat hade Susanne bakat en fantastisk Polartårta till alla. Även en mindre kusin bakad av Anita Wallin försvann till kaffet.
Årsmötet med diverse övrig information avverkades strax därefter i snabb takt. Valberedningen hade föreslagit omval på alla valbara platser, eftersom inga avhopp förelåg gick mötet på valberedningens förslag. Styrelsens sammansättning för kommande mandatperioden ser alltså ut som tidigare med undertecknad som ordförande, Carl-Magnus Carlsson V.Ordförande, Stefan Gauffin kassör, Bengt-Åke ”Benka” Holm sekreterare, Monika Thurin och Ole Goethe ledamöter. Susanne Skeppar-Ljungkvist och Anita Wallin valberedningen.
Lördag kväll full fart igen i partytältet med nya lotterier, historieberättande och knytismat. Oj vad snabbt det blev söndag förmiddag…..! Roligt men ändå lite vemodigt att behöva gå runt och säga hejdå till alla. Men vi kommer att ses snart igen, för nästa träff blir den 25 – 27 augusti i Österbybruk. Boka in den helgen redan nu. Men framförallt glöm inte att anmäla ditt intresse att få möjlighet att ingå i SoliferPolars externa utvecklingsråd! Till det ska du göra en anmälan till arneclasson@tele2.se så snart som möjligt, helst nu med en gång. Du ska då beskriva lite hur er husvagns- /husbilsresande familj ser ut, er ålder och möjligen er erfarenhet av husvagns- /husbilscamping. När frågan kommer från SoliferPolar om vilka intresserade det finns i vår klubb lämnar jag över era uppgifter så kommer SoliferPolar att välja ut de profiler de anser sig behöva. Ta nu tillfället i akt att kunna påverka framtiden, ett unikt tillfälle för er.
För er som vill beställa den där fina namnskylten, ring Birger på Reklampunkten Örnsköldsvik 0660 – 580 11 eller 070-587 43 14
Arne Classon Ordförande
Reportage från Höstträffen 23 – 25 September 2016 på Simbadets Camping i Österbybruk
Då var det så äntligen dags för vår första höstträff där vi förhoppningsvis skulle träffa ytterligare några nya medlemmar. Nu blev det inte mer än 10 st. ekipage totalt, men vad vi fått höra så var det många fler som var intresserade att medverka. Men p.g.a. olika anledningar så fanns det förhinder. I ärlighetens namn ska vi erkänna att det inte blev helt klart med denna träff förrän ganska sent. Så många hade redan annat inbokat. Men vi tar med oss det i åtanke till kommande träffar.
Träffen var planerad till fredag – söndag, men några dök upp redan på torsdags kvällen. Vissa faktiskt redan på tisdagen (finns de som ej behöver tänka på arbetstider längre). För oss som infann sig redan på torsdagen så bjöd Maritha Goethe på en fantastiskt god middag vilket inmundigades i campingens faciliteter. Under fredagen droppade så småningom övriga anmälda ekipagen in. Gemensamt fika utomhus på eftermiddagen, där en del fick lov att nyttja sina paraplyn i det lätta duggregnet. Några av herrarna passade sedan på att utnyttja campingens fina bastu före middagen. Kvällens middag (knytis) intogs i den fina samlingslokalen som vi förfogade över. Där blev det både god mat, lottförsäljning med efterföljande prisutdelning samt roliga historier (som det sig bör även några småfräcka).
Lördagens aktivitet var ett besök på Vallonsmedjan, dit vi vandrade i samlad tropp. Där fick vi en fantastiskt intressant guidad tur, dels i smedjan men även i en gammal bevarad smedbostad.
Eftersom campingens samlingslokal var abonnerad av annat sällskap på lördagskvällen så fick vi låna ett partytält av värdinnan, vilket snabbt monterades ihop av ett glatt gäng. Då detta var klart så bjöds det på grillad korv med bröd. Efter att våra magar fått smälta lunchen och vi fått stärka oss med lite dryck, så var det då dags för traditionsenlig tipspromenad. Lite motion behöver vi alla.
Kvällens samkväm med knytis intogs som sagt i partytältet där vi arrangerat med både lampor och massor av värmeljus, jag tror inte det var någon som frös den kvällen. Åter igen en mycket trevlig kväll i goda o glada vänners lag.
Under söndag förmiddag avslutades träffen med att alla såg om sitt ”hus”, packade ihop och påbörjade hemfärden. Lite dystra farväl, men än dock glada lovord att vi ses igen till vårträffen. En vårträff som vi ska försöka planera och förmedla i god tid. Där vi också hoppas att vi kanske kan dubbla antalet medverkande ekipage.
Stort tack till Stefan Gauffin (med rötter i denna trakt) som ordnade allt med den trevliga campingvärdinnan samt den guidade turen på Vallonsmedjan. Tack även till alla ni andra som deltog med glatt humör och trevligt sällskap.
Benka Holm
Reportage från Polarklubbarnas nordiska träff 2016
Äntligen kom dagen då vi skulle bege oss till den så länge efterlängtade nordiska Polarträffen i sydvästra delen av Danmark, bara någon kilometer från gränsen till Tyskland. Programmet för träffen såg lockande ut, vi skulle visst få äta grillad pattegris….! en dag, vi skulle även skjutsas runt i buss för att se alla sevärdheter i regionen.
Men på vägen ner från Dalarna tittade frun på kartan och upptäckte till min förskräckelse att Ullared låg inom räckhåll för en lagom dagsetapp, där ska vi slå läger bestämde hon. Ja vad säger man då? Alla undanflykter jag försökte mig på nonchalerades totalt, så det var bara att svälja förtreten och parkera för natten på GK;s Camping. Nåja, vi lämnade så småningom detta unika ställe och rullade söderöver. I släptåg hade vi ägarna till ”Lilla Blå” och nästa planerade paus var på Statoilmacken vid sista avfarten innan Öresundsbron. Och vad upptäcker vi där, om inte två till ekipage från Polar Club Mitt! Det var medlem nr 3 Benka Holm och nr 13 Anita och Svenne Wallin som ”råkade” befinna sig på samma ställe. Nu var vi plötsligt fyra ekipage med blåvita premiumvagnar på släp som drog iväg över bron. Trafikövervakarna på bron kastade avundsjuka blickar efter oss och följde oss troligen med sina kameror hela vägen till Kastrup.
Efter många mil på fina motorvägar var det dags att börja leta efter nattläger. Min eminenta kartläsare (hon som också hittade till Ullared) lotsade alla fyra ekipagen från motorvägen och in på mindre och mindre vägar, till sist gick det knappt att möta en cyklist! Men vi kom fram till en mycket fin campingplats vid havet, Vikär Strand Camping. Dock hade medlem nr 3 valt en annan rutt och ett annat nattläger så nu var vi tre ekipage som checkade in med hjälp av danska, svenska, engelska och teckenspråk! Men det dröjde inte länge innan medlem nr 14 Stefan Gauffin fått reda på var vi övriga var, och helt plötsligt var vi fyra ekipage igen. Här skulle vi stanna i två nätter innan det var dags för inkörning på träffen. Perfekt för här fick vi möjlighet för en liten utflykt till Flensburg och shopping.
Tack vare den eminenta uppfinningen Facebook, visste vi också att medlem nr 8 Lisa och Yngve och 65 Anki och Kenta var på ingång till vår camping. Nu var vi plötsligt sex ekipage från Polar Club Mitt samlade på ett och samma ställe i södra Danmark. Fint väder och trevligt hade vi medan vi njöt av sista natten innan avfärd mot Nordiska träffen. Förmiddagen onsdagen för avfärd radade vi upp alla sex ekipagen utanför grinden till campingen för fotografering, och de fotbollspelande ungdomarna på planen intill avstannade med sitt spel när de såg vår karavan.
Efter en timmes färd var vi framme och förberedelserna för inkörningen, som skulle ske i magnifik kolonnkörning, där medlem nr 2 Carl-Magnus Carlsson tog täten med en riktig flaggstång monterad på ”Lilla Blås” dragbom med tillhörande svensk fana vajande högt över ekipaget. I släptåg kom medlem nr 1, 13, 14, 8 och 65. Det var en magnifik syn då flaggstången med millimetrar till godo gled under den portal som välkomnade oss in på området. Men se där, där fanns ju redan medlem nr 5 Ole Goethe och nr 3 Benka som anlänt tidigare. Nu var visst alla 8 ekipage från Polar Club Mitt samlade, festen kunde börja.
Eftermiddagen gick åt att hälsa på alla nya och gamla bekanta och höra vilka upplevelser var och en haft på vägen fram till campen vi befann oss på nu, c.a. 10-12 kilometer öster om staden Tönder. Torsdagen innebar att värdarna, Polar Club West i Danmark, hissade flaggan och höll ett kort invigningstal. Därefter bjöds det på kaffe, kaka och lite starkt…..! På kvällen var det samling i partytältet där det serverades schnitzel med tillbehör. Naturligtvis fanns det även en bar att handla dryck som förädlade den redan goda schnitzeln. Fredagen innebar en guidad busstur till sevärdheterna i regionen. Det innebar att vi bland annat fick se den gamla staden Mögeltönder, Höjer och Vidå slussar vid Vadhavet. Efter att ha läst alla de broschyrer om städer och sevärdheter i regionen som delades ut (vilket skulle ha gjorts på plats men som undertecknad gjorde efter hemkomst) blev man ännu mer intresserad av att utforska regionen. Till Römö och dess fantastiska strand återkommer vi gärna till igen.
Lördagen kom och nu skulle det tävlas mellan klubbarna. Det var en hel del lekfulla tävlingar och hejaramsorna ekade över fältet när deltagarna hejades fram i de prestigefyllda grenarna. Klubbtävlingarna avslutades med en landskamp i dragkamp mellan Danmark och Sverige. Eftersom vi gäster är väluppfostrade ville vi vara artiga och lät värdarna vinna denna inte fullt så ärofyllda tävling!!!
Efter de arrangerade tävlingarna uppstod ett spontankrig mellan ”nordstatarna” från Polar Club Nord och ”mittarna”. Nåja, det var ett krig i all välmening, det var ett vattenkrig där såväl vuxna som barnen deltog med fullt engagemang. I den 33-gradiga värmen ville nog ingen sluta detta krig men det var nog orken och konditionen som till sist tog ut sin rätt.
Kvällen kom och middagen stod på programmet, nu skulle det käkas pattegris……! Nåja vi hade nog under tiden räknat ut att det skulle kunna var spädgris, som vi säger i Sverige. Så var det och helgrillad sådan, det gick ingen nöd på oss, och vinet till försvann i rasande fart. Under middagen skulle också prisutdelningen från klubbtävlingen gå av stapeln. Arrangörerna ropade först ut vem som kom på sjunde plats, därefter räknades det ner, 6, 5, 4;de plats o s v. Polar Club Mitt var fortfarande inte omnämnda….! då måst vi ju vara bland de tre bästa tänkte jag, när vår klubb just ropades upp som trea och som första pristagare upp på scenen, stooort jubel och sååå stolta vi kände oss alla, framförallt eftersom det var första gången vi var med. Grattis till er som gjorde det, Benka Holm, Anki & Kenta Holmkvist, Svenne Wallin och Lisa Södergren. Framförallt lyckades vi med målet att slå våra vänner från Polar Club Nord. Grattis till 4;de platsen Nord. Kvällen fortsatte lika trevligt som den började, nu med ett duktigt dansband som spelade dansvänlig musik så golvet var välbesökt.
Söndag morgon och dags för hemfärd, men först skulle träffen stängas. Det innebar ett litet tal och flagghalning innan alla kopplade sina fina blåvita vagnar som spreds för vinden. Men vi alla och många fler, framförallt från Polar Club Mitt, ska med på nästa nordiska träff som kommer att arrangeras om två år, 2018 och vecka 29. Arrangör då är Polar Club West i Sverige. Boka in avslutningen på den veckan redan nu, och räkna med att eventuellt resa till trakterna av Göteborg och Borås.
Arne Classon
Ordförande
Reportage från vårträffen med årsmöte 27 – 29 maj 2016 på Smednäsets Camping i Svärdsjö
Så kom då den så länge efterlängtade första träffen då vi skulle få träffa alla våra nya medlemmar. Nåja kanske inte alla medlemmar, det förstod vi nog för många av oss har ju också annat som lockar. På planeringsstadiet för träffen sade vi att vi får vara nöjda om tio ekipage kommer, och just tio inresta ekipage var det som kom, förutom de tre som står på säsongsuppställning på campingen. Totalt var vi tretton ekipage fördelade från Eskilstuna i söder till Ljusdal och Färila i norr. Mycket bra uppslutning tycker vi. Kan väl också här passa på att meddela att vi nu är 65 medlemsfamiljer. Talet 65 är inte statiskt utan vi ökar sakta men säkert hela tiden. Jag undrar om vi ska starta en tävling bland medlemmarna om vilket datum ni tror att vi får vår 100;de medlem! Låter inte det intressant?
Tyvärr var ju vädret mot oss denna helg, det var kallt och regnade till och från, men vad gjorde det! Vi bytte ut långbordet på campinggatan till långbord inomhus i Storstugans värme såväl fredag som lördag kväll. Tack alla ni som bjöd på er själva, och det gjorde alla. Vilka historier det berättades, tror jag gick med mungiporna i läge tio i två hela söndagen. Lotter såldes det också under helgen och högvinsten togs hem av Carl-Magnus Carlsson, vi får väl lov att kalla priset som var skänkt av Momby husvagnar i Storvik, för just högvinst. Värdet är svårt att uppskatta men lär sannolikt inte ligga lägre än 5 000 kr. Vi får här också tacka alla övriga företag som bidrog med fina priser till lotteriet, dessa var Henrikssons husvagnar i Enköping, Polar i Dorotea och Seco Tools i Fagersta.
På lördag eftermiddag hade vi också vårt första årsmöte där såväl stadgar som interimsstyrelsen skulle övergå till av årsmötet beslutade stadgar och styrelse, vilket skedde utan dramatik.
Följande personer valdes in i första ordinarie styrelsen:
Arne Classon Hedemora Ordförande 2 år
Carl-Magnus Carlsson Falun Vice Ordförande 1 år
Stefan Gauffin Avesta Kassör 2 år
Bengt-Åke Holm Söderbärke Sekreterare 1 år
Monika Thurin Borlänge Ledamot 2 år
Ole Goethe Gustavsberg Ledamot 1 år
Kristina Holm Söderbärke Revisor 1 år
Mirja Kankaala Eskilstuna Revisorsuppleang 1 år
Susanne Skeppar-Ljungqvist Ljusdal Valberedning 2 år
Anita Wallin Vallentuna Valberedning 2 år
Håll utkik här på webben när inbjudan till nästa träff kommer.
Trevlig sommar önskar styrelsen till alla medlemmar, och även till er andra blivande medlemmar i Polar Club Mitt.
Arne Classon
Ordf.
Vårrapport 2016 från Polar Club Mitt
Jodå det år vår, trots att almanackan visar februari och snöflingorna singlar ner just nu när jag sitter och skriver detta inlägg. För ett säkert vårtecken är det när båt- och husvagns/husbilsmässorna startar, och det gör dom i februari.
På tal om husvagns och husbilsmässa så har delar av styrelsen just kommit hem från Husvagns- och Husbilsmässan i Kista. I tre dagar representerade vi Polar Club Mitt (PCM) i Polarmontern med avsikt att marknadsföra oss, och värva flera medlemsfamiljer till klubben. Vi är nöjda med resultatet på mässan så just nu är vi runt 60 familjer i klubben. Det anser vi bra med tanke på att vi inte fyllt ett år än! När jag ändå är inne på redovisning av numerärer så måste jag också berätta att vår webbsida haft ca 7 500 besök sedan början av juni 2015.
Ni som har era älsklingar stående på vinterförvaring börjar säkert längta efter dagen ni får ta fram vagnen och börja packa för första turen för året. Vi andra som använder vagnen även på vintern börjar också känna av att våren och sommaren närmar sig på riktigt. För nu börjar planeringen av sommarens aktiviteter. Arbetsgivaren ska ha in lista på när vi önskar ha semester, och dessa dagar är ju alldeles för få, det håller ni väl med om. Samtidigt sitter vi och läser reseskildringar och bläddrar i kartboken och drömmer om allt som vi vill hinna med under sommaren. Själv är jag tänd på Vildmarksvägen, en sväng från Strömsund via Gäddede, Stora Blåsjön (tänk bara namnet ”PolarBlå”sjön!) hmm måste nog slå läger där, vidare till Stekenjokk och ner till Vilhelmina. Vägen ska visst vara nyrenoverad och med ny asfalt. Men jag vill ju också till Nordiska Polarträffen i Danmark den 20 – 25 juli. Jaa, sådär tror jag många av er också har det den här tiden, men det är en viss tjusning med husvagnslivet det också.
Vart ska ni? Har ni reseplaner så gå in på vår gästbok och delge oss övriga era planer, kanske är vi flera som ska på samma rutt eller ställe. Dela med er på gästboken av dina erfarenheter på de ställen ni besöker, bra eller dåliga. Du vill väl inte att en klubbkamrat ska hamna på ett ställe som du inte skulle vilja återvända till. Men kom ihåg att berätta sådant som var bra också. Det är det som gästboken ska användas till, erfarenhetsåterföring oss klubbmedlemmar emellan.
Blir gästboken flitigt använd blir den också intressant att besöka, därmed ökar också trafiken på webbsidan, detta i sin tur gör det lättare för oss att sälja reklam, och då förstår ni att då får klubben in ännu mera pengar som kommer er medlemmar till del vid träffar och liknande. Snacka om win-win läge.
Men innan allt detta ska ske så hoppas och ser jag fram mot att träffa så många som möjligt av er, helst alla medlemmar, vid träffen på Smednäsets camping sista helgen i maj. Glöm inte att anmäla er dit, hur anmälan går till framgår av inbjudan under rubriken ”Träffar”.
Till sist kommer jag med en uppmaning, sätt på dekalerna ni fått, endera på vagnen och eller bilen så vi känner igen varandra på campingarna och rastplatser o dyl.
Med blåvita Polarhälsningar
Arne Classon
Ordf. PCM